Montessori groep ZieZo 0-4 jaar

De Montessori groep 0-4 jaar werkt volgens de methode van Dr. Maria Montessori. Zij was ervan overtuigd dat kinderen zichzelf het best ontwikkelen in een ordelijke voorbereide omgeving.

De indeling van het lokaal is erop gericht om duidelijkheid te verschaffen aan de kinderen, zodat kinderen in de verschillende leeftijden zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen.

De verticale leeftijdsopbouw is iets wat voortkomt uit de methode van Maria Montessori; de jongste kinderen leren van de oudere kinderen en andersom leren de oudste kinderen een bepaalde mate van verantwoordelijkheid tegenover de jongere kinderen. Het lokaal is erop ingericht dat er voor alle kinderen ruimte is om op hun eigen niveau te kunnen werken. De kinderen weten precies met welk materiaal ze waar mogen spelen. Zo kan er gewerkt worden aan de tafels, maar ook op kleedjes op de grond.

Er is tijdens de peuterochtenden speciale aandacht voor peutereducatie, zij worden vanaf 2 jaar spelenderwijs voorbereid op hun overgang naar de basisschool. De Montessori materialen liggen aantrekkelijk en overzichtelijk in de kasten. Ook wordt er regelmatig ander materiaal neergelegd en al het materiaal ligt op kindhoogte.

Deze werkwijze is er vooral op gericht dat kinderen hun zelfstandigheid ontwikkelen. Op deze manier leren de kinderen te werken binnen een gestructureerde vrijheid. Zo krijgt de peuter de gelegenheid zelf te bepalen met welk werkje hij aan de gang wil gaan. Ook mag hij het in zijn eigen tempo afmaken.

Om ervoor te zorgen dat kinderen zich veilig voelen in de groep, staan er niet meer dan 3 verschillende Pm-ers op de groep per week. Doordat de kinderen altijd dezelfde gezichten zien, raken zij sneller vertrouwd. Ze zullen zich vanuit deze veiligheid beter kunnen ontwikkelen. 

Overdracht naar ombs Ziezo

De Montessori groep 0-4 jaar werkt nauw samen met Montessori basisschool ZieZo. Zij organiseren ook gezamenlijke activiteiten. En er is regelmatig overleg tussen de leidsters van de 0-4 groep en de kleuterbouw.

Nieuwe peuters komen, voordat ze naar de basisschool gaan, ook altijd even wennen in de nieuwe groep. Dit wordt door ouders met de leerkracht afgestemd.

Inschrijven

Interesse in onze Montessori groep 0-4 jaar? Dan nodigen wij u graag uit voor een informatief gesprek. Wij kunnen u vertellen wat de Montessori groep inhoud. Het is een verlengstuk van de thuissituatie. Ook is het  een voorbereiding op de overgang naar de Montessori basisschool ZieZo. Een goede bewuste keuze voor de ideeën van Maria Montessori is een voorwaarde voor een geslaagde periode op onze groep.

Inschrijven voor Montessori groep ZieZo 0-4 jaar gaat via Kreukelz. Het inschrijfformulier is op te halen in de groep. Ook is het verkrijgbaar bij ombs Ziezo of is hieronder te downloaden.

Kosten

Alle prijzen zijn inclusief fruit, drinken, boterhammen en tussendoortjes, exclusief luiers en flesvoeding. Hieronder vind je de tarieven van 2023, per uur.

  • KDV vast contract: €9,95 
  • KDV flexibel contract: €10,15 
  • Vakantieopvang vast contract: €9,95 
  • Vakantieopvang flexibel: €10,15 
  • Verlengde opvang vanaf 18:00u of tot 7:00u: €10,45 

De inschrijfkosten zijn €7,50

Downloads

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 7:00-18:00 uur en eventuele verlengde opvang tot 19:00 uur.

Locatie Montessori groep ZieZo

’t Zand 2
4707 VX Roosendaall
ziezo@kreukelz.nl

Telefoonnummer voor algemene informatie: 06 – 25 11 23 73
Telefoonnummer van Locatie Montessori: 06 – 27 51 41 18

Medewerkers deze locatie

×

Make an appointment and we’ll contact you.