Buiten spelen. Voor kinderen is er niks heerlijkers!

Lekker buiten spelen en samen met vriendjes de wereld ontdekken. Door de buitenruimte van BSO Kreukelz uitdagend te maken, dragen we bij aan een gezondere toekomst.

Tijdens het spelen ontwikkelen kinderen spelenderwijs uiteraard ook hun motorische vaardigheden. Buiten kan dat beter dan binnen omdat hiervoor meer mogelijkheden zijn en er meer gelegenheid is om grenzen te verleggen en eindeloos te oefenen. Zo bevordert het vaardigheden als rennen, klimmen, springen, glijden, gooien, vangen, schoppen en buigen.

Het effect van buiten bezig zijn

Spelletjes hebben een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties op school. Kinderen die veel spelletjes doen hebben een betere hersenontwikkeling en leervermogen dan kinderen die dat weinig doen of veel binnen blijven. Tijdens het spelen leren kinderen bovendien hun creativiteit te gebruiken en ontwikkelen ze hun fantasie.

Kinderen maken daarnaast zelf hun spelregels, werken samen of concurreren met elkaar. Hierdoor leren ze om te gaan met winnen en verliezen. Ook ontwikkelen ze emotionele vaardigheden als empathie, flexibiliteit en zelfbewustzijn. Kinderen die vaker buiten bezig zijn hebben bovendien aantoonbaar minder kans op overgewicht.

Zoals Johan Cruijff het zo mooi verwoordde:

“Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn.”

Buitenspelen Kreukelz

×

Make an appointment and we’ll contact you.