Montessori peutergroep Roosendaal ZieZo

De Montessori peutergroep Roosendaal werkt volgens de methode van Dr. Maria Montessori. Zij was ervan overtuigd dat kinderen zichzelf het best ontwikkelen in een ordelijke voorbereide omgeving.

De indeling van het lokaal is erop gericht om duidelijkheid te verschaffen aan de peuters. Daarom weten de kinderen precies met welk materiaal ze waar mogen spelen. Zo kan er gewerkt worden aan de tafels, maar ook op kleedjes op de grond.

De Montessori materialen liggen aantrekkelijk en overzichtelijk in de kasten. Ook wordt er regelmatig ander materiaal neergelegd en ligt al het materiaal op kindhoogte.

Onze werkwijze is vooral gericht om de zelfstandigheid bij de kinderen te ontwikkelen. Op deze manier leren de kinderen te werken binnen een gestructureerde vrijheid. Zo krijgt de peuter de gelegenheid zelf te bepalen met welk werkje hij aan de gang wil gaan en mag hij het in zijn eigen tempo afmaken.

Om ervoor te zorgen dat kinderen zich veilig voelen in de peutergroep, staan er niet meer dan 3 verschillende Pm-ers op de groep per week. Doordat de kinderen altijd dezelfde gezichten zien, raken zij sneller vertrouwd. Ze zullen zich vanuit deze veiligheid beter kunnen ontwikkelen. 

Overdracht naar ombs Ziezo

De Montessori peutergroep Roosendaal werkt nauw samen met Montessori basisschool ZieZo. Zij organiseren ook gezamenlijke activiteiten en er is regelmatig overleg tussen de leidsters van de peutergroep en de kleuterbouw.

Nieuwe peuters komen, voordat ze naar de basisschool gaan, ook altijd even wennen in de nieuwe groep. Dit wordt door ouders met de leerkracht afgestemd.

Inschrijven

Interesse in onze Montessori peutergroep? Dan nodigen wij u graag uit voor een informatief gesprek. Wij kunnen u vertellen wat de Montessori peutergroep inhoud. Het is een verlengstuk van de thuissituatie. Ook is het  een voorbereiding op de overgang naar de Montessori basisschool ZieZo. Een goede bewuste keuze voor de ideeën van Maria Montessori is een voorwaarde voor een geslaagde peuter periode.

Inschrijven voor Montessori peutergroep ZieZo gaat via Kreukelz. Het inschrijfformulier is op te halen bij de peutergroep. Ook is het verkrijgbaar bij ombs Ziezo of is hieronder te downloaden.

U kunt uw kind aanmelden voor de peutergroep vanaf het moment dat uw kind 1 jaar is en starten op de Montessori peutergroep kan vanaf 2 jaar.

Kosten

Alle prijzen zijn inclusief fruit, drinken en tussendoortjes, exclusief luiers.

Tarieven 2020: €7,75 per uur

De inschrijfkosten zijn €7,50

Downloads

Openingstijden

Dinsdag en donderdag van 8:30-11:45 uur.
Uitbreiding in dagen zal volgen bij voldoende aanmeldingen.

Locatie Montessori peutergroep Roosendaal

’t Zand 2
4707 VX Roosendaal
ziezo@kreukelz.nl
06 – 25 11 23 73

×

Make an appointment and we’ll contact you.