Flexibele opvang Kreukelz

Bij BSO Kreukelz richten we ons tijdens de flexibele opvang voornamelijk op vrijetijdsbesteding. Dit in de vorm van sporten, bewegen en buiten spelen.

De flexibele buitenschoolse opvang benadrukt de vrije tijd voor de kinderen. Ook omdat een kind op de basisschool al zoveel ‘moet’. Om de lichamelijke vaardigheden te ontwikkelen bij kinderen is sporten en spelen uitermate geschikt. Om de gezondheid ten goede te komen zijn: uithoudingsvermogen, techniek, lenigheid, en creativiteit belangrijk.

Ook sociale vaardigheden zoals omgaan met andere kinderen,omgaan met winst en verlies en discipline kunnen spelenderwijs geoefend worden.

Buiten spelen, sporten en bewegen

Wij bieden verschillende sportieve activiteiten om ervoor te zorgen dat kinderen enthousiast worden voor sport en spel. Daarom bieden wij dagelijks een sportief activiteitenprogramma aan. Hierbij staat het plezier in spelen, sporten en bewegen voorop.

De hele dag zitten kinderen al in de eigen schoolomgeving. Daarom halen wij de kinderen na schooltijd uit school en nemen we ze mee naar de sportvelden van de BSO-locatie.

Tijdens de flexibele opvang ontmoeten zij kinderen van andere scholen en maken vriendjes met kinderen buiten de schoolomgeving om.

Kreukelz flexibele opvang blote voeten gras

Maar ook ruimte voor ontspanning

Soms kan het zijn dat een kind echt geen zin heeft om buiten te spelen. Dit wordt besproken en we zorgen voor een soort compromis; doe 1 activiteit of spel mee. Hieruit blijkt dat het buiten toch wel leuk is en dan blijven deze ze gewoon buiten.

Ook kan het zijn dat sommige kinderen erg moe zijn om na een lange dag op school nog heel actief mee te doen. Ook dan zorgen we ervoor dat we iets bedenken. De kinderen nemen dan bijvoorbeeld een bordspel mee naar buiten, om dit op een rustig plekje te spelen. Zo zorgen we ervoor dat de kinderen elke dag buiten zijn.

Aan het einde van de dag hebben de kinderen de keuze om binnen te spelen of om lekker even uit te rusten. Soms hebben de kinderen de behoefte om zich even terug te trekken. Ook deze mogelijkheid is er op de flexibele opvang zeker.

Even op de bank hangen na een leuke actieve dag op de BSO is ook fijn!

Kosten

Onderstaand het tarief van 2020 incl. tussendoortjes, drinken en lunch.

  • Inschrijfgeld: €7,50
  • Opvang:  €7,90 per uur
  • Verlengde opvang: €9,00

Eventueel is er een avondmaaltijd te verkrijgen. Kosten voor de avondmaaltijd zijn:

Broodmaaltijd: €2,50
Warme maaltijd: €5,00

Downloads

×

Make an appointment and we’ll contact you.