Montessori kinderdagverblijf ZieZo 0-4 jaar

Het Montessori kinderdagverblijf 0-4 jaar werkt volgens de methode van Dr. Maria Montessori. Montessori was ervan overtuigd dat kinderen zichzelf het best ontwikkelen in een ordelijke voorbereide omgeving.

Daarom is de indeling van het lokaal erop gericht om duidelijkheid te verschaffen aan de kinderen, zodat kinderen in de verschillende leeftijden zich optimaal kunnen ontwikkelen.

De verticale leeftijdsopbouw is iets wat voortkomt uit de methode van Maria Montessori. Namelijk, de jongste kinderen leren van de oudere kinderen. Maar andersom leren de oudste kinderen een bepaalde mate van verantwoordelijkheid tegenover de jongere kinderen. Voor alle kinderen is er ruimte om op hun eigen niveau te kunnen werken. Zo is het lokaal ook ingericht. Daarom weten de kinderen precies met welk materiaal ze waar mogen spelen. Soms wordt er gewerkt aan de tafels, maar ook op kleedjes op de grond. 

Tijdens de peuterochtenden is er speciale aandacht voor peutereducatie. De kinderen worden vanaf 2 jaar spelenderwijs voorbereid op de overgang naar de basisschool. De materialen in het kinderdagverblijf liggen overzichtelijk, aantrekkelijk en op kindhoogte in de kasten en er wordt regelmatig ander materiaal neergelegd. 

Door deze werkwijze kunnen kinderen zich ontwikkelen op hun zelfstandigheid. Zo leren de kinderen om te werken binnen een gestructureerde vrijheid. In het kinderdagverblijf krijgt ieder kind de gelegenheid om zelf te bepalen met werkje hij aan de gang wil gaan. Ook mag hij het in zijn eigen tempo afmaken.

Om ervoor te zorgen dat kinderen zich veilig voelen in de groep, staan er niet meer dan 3 verschillende Pm-ers op de groep per week. De kinderen raken eerder vertrouwd doordat ze steeds dezelfde gezichten zien. Ze zullen zich vanuit deze veiligheid beter kunnen ontwikkelen. 

Kinderdagverblijf

Overdracht naar ombs Ziezo

Het Montessori kinderdagverblijf 0-4 jaar werkt nauw samen met Montessori basisschool ZieZo. Zij organiseren ook gezamenlijke activiteiten en er is regelmatig overleg tussen de leidsters van het kinderdagverblijf en de kleuterbouw.

Nieuwe peuters komen, voordat ze naar de basisschool gaan, ook altijd even wennen in de nieuwe groep. Dit wordt door ouders met de leerkracht afgestemd.

Inschrijven

Interesse in onze Montessori kinderdagverblijf? Dan nodigen wij u graag uit voor een informatief gesprek. Wij kunnen u vertellen wat het Montessori kinderdagverblijf inhoud. Het is een verlengstuk van de thuissituatie. Ook is het  een voorbereiding op de overgang naar de Montessori basisschool ZieZo. Een goede bewuste keuze voor de ideeën van Maria Montessori is een voorwaarde voor een geslaagde periode op onze groep.

Inschrijven voor Montessori kinderdagverblijf ZieZo 0-4 jaar gaat via Kreukelz. Het inschrijfformulier is op te halen in de groep. Ook is het verkrijgbaar bij ombs Ziezo of is hieronder te downloaden.

Kosten

Alle prijzen zijn inclusief fruit, drinken, boterhammen en tussendoortjes, exclusief luiers en flesvoeding.

Tarieven 2020: €8,50 per uur

De inschrijfkosten zijn €7,50

Downloads

×

Make an appointment and we’ll contact you.