Montessori peuteropvang Roosendaal ZieZo

De Montessori peuteropvang Roosendaal werkt volgens de methode van Dr. Maria Montessori. Zij was ervan overtuigd dat kinderen zichzelf het best ontwikkelen in een ordelijke voorbereide omgeving.

De indeling van het lokaal is erop gericht om duidelijkheid te verschaffen aan de peuters. Hierdoor is duidelijk voor de kinderen met welk materiaal ze waar mogen spelen. Zo kan er gewerkt worden aan de tafels, maar ook op kleedjes op de grond.

De Montessori materialen liggen overzichtelijk en aantrekkelijk in de kasten. Ook wordt er regelmatig ander materiaal neergelegd. Daarnaast ligt al het materiaal op kindhoogte.

Onze werkwijze is er vooral op gericht om de zelfstandigheid bij de kinderen te ontwikkelen. Door deze manier leren de kinderen te werken binnen een gestructureerde vrijheid. Zo krijgt de peuter de gelegenheid zelf te bepalen met welk werkje hij aan de gang wil gaan. Maar mag hij het ook in zijn eigen tempo afmaken.

Om ervoor te zorgen dat kinderen zich veilig voelen in de peuteropvang, staan er niet meer dan 3 verschillende Pm-ers op de groep per week. De kinderen raken sneller vertrouwd doordat zij altijd dezelfde gezichten zien. Ze zullen zich vanuit deze veiligheid beter kunnen ontwikkelen. 

Peuteropvang Roosendaal

Overdracht naar ombs Ziezo

De Montessori peuteropvang Roosendaal werkt nauw samen met Montessori basisschool ZieZo. Zij organiseren ook gezamenlijke activiteiten. Maar er is ook regelmatig overleg tussen de leidsters van de peutergroep en de kleuterbouw.

Nieuwe peuters komen, voordat ze naar de basisschool gaan, ook altijd even wennen in de nieuwe groep. Dit wordt door ouders met de leerkracht afgestemd.

Inschrijven

Interesse in onze Montessori peuteropvang? Dan nodigen wij u graag uit voor een informatief gesprek. Wij kunnen u vertellen wat de Montessori peuteropvang inhoud. Het is een verlengstuk van de thuissituatie. Ook is het  een voorbereiding op de overgang naar de Montessori basisschool ZieZo. Een voorwaarde voor een geslaagde peuter periode is een goede bewuste keuze voor de ideeën van Maria Montessori.

Inschrijven voor Montessori peuteropvang ZieZo gaat via Kreukelz. Het inschrijfformulier is op te halen bij de peuteropvang. Ook is het verkrijgbaar bij ombs Ziezo of is hieronder te downloaden.

U kunt uw kind aanmelden voor de peutergroep vanaf het moment dat uw kind 1 jaar is. Starten op de Montessori peutergroep kan vanaf 2 jaar.

Kosten

Alle prijzen zijn inclusief fruit, drinken en tussendoortjes, exclusief luiers.

Tarieven 2020: €7,75 per uur

De inschrijfkosten zijn €7,50

Downloads

Openingstijden

Dinsdag en donderdag van 8:30-11:45 uur.
Uitbreiding in dagen zal volgen bij voldoende aanmeldingen.

Locatie Montessori peuteropvang Roosendaal

Azaleastraat 1
4707 VX Roosendaal
ziezo@kreukelz.nl
06 – 25 11 23 73

×

Make an appointment and we’ll contact you.